Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zedenverdachte Edwin R. weer vrij

28 februari 2011, 22.43 uur · Aangepast 2 maart 2011, 09.00 uur

Zedenverdachte Edwin R. komt donderdag vrij. Zijn voorlopige hechtenis wordt dan onder voorwaarden geschorst.

De raadkamer van de rechtbank heeft dat maandag besloten. Justitie verdenkt de 39-jarige Zaandammer ervan seksuele handelingen met zichzelf te hebben verricht voor een webcam tijdens chatsessies met minderjarigen. Ook wordt hij verdacht van het bezit van kinderporno.

Edwin R. was medewerker van het eerste uur van kinderdagverblijf 't Hofnarretje in de Pijp. Hij werkte er 15 jaar als oppaskracht en was een collega van Robert M., die heeft bekend meer dan tachtig kinderen te hebben misbruikt. R. was ook actief als invalkracht bij kinderdagverblijf Ayla in Noord, dat wordt gerund door Magda Raaphorst. Zij is de ex-vrouw van Hofnarretje-directeur Albert Drent.

In 2006 trok een moeder bij de leiding van 't Hofnarretje al aan de bel over R., zo maakte AT5 begin januari bekend. Directeur Drent deed toen niets met die melding. Drent karakteriseerde zijn oud-medewerker vorig jaar als "een goeie vent."

Onder welke voorwaarden R. het proces in vrijheid mag afwachten, wordt dinsdag bekend. Robert M. komt 17 maart voor de rechter. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Lees alles over het misbruik in het Dossier Zedenzaak.