Start van hoofdcontent

Stad

nl

Albert Drent: "Edwin R. is een goeie vent"

23 december 2010, 10.21 uur · Aangepast 21 november 2011, 10.48 uur

Edwin R. is een goeie vent die nooit iets ontoelaatbaars met jonge kinderen heeft gedaan. Dat zegt Albert Drent, directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje.

Nadat Drent woensdag al zijn verhaal deed in EenVandaag, staat er donderdagochtend ook in de Volkskrant een interview met de omstreden directeur.

Drent herhaalt daarin dat hij nooit kinderen heeft misbruikt. "Ik weet honderd procent zeker dat ik nooit iets ontoelaatbaars met kinderen heb gedaan. Ik ben gek op vrouwen. Ik ben 19 jaar getrouwd geweest en heb nu een lieve vriendin."

Ondanks dat Drent van zichzelf zegt dat hij een intelligente man is met een enorme mensenkennis, heeft hij nooit iets vermoed van het misbruik door Robert M. op Het Hofnarretje. "Ik vind het verbijsterend dat ik tegenover iemand heb gezeten die veel slimmer was dan ik, zonder dat ik het in de gaten had."

Dat Edwin R., die 15 jaar als oppaskracht werkte in Het Hofnarretje en die nu vastzit voor onder meer het bezit van kinderporno, ook kinderen heeft misbruikt, gelooft Drent niet. "Edwin is een goeie vent. Hij had nooit ruzie. Een echte Hofnar, hoe raar dat nu ook mag klinken."

Het blijft echter nog steeds onduidelijk waarom Drent in de jaren 90 bij kinderdagverblijf De Kameleon weg moest wegens ontoelaatbaar gedrag. "Er heeft toen een heel vervelend incident plaatsgevonden. Een leidster vond bij een meisje van negen à tien maanden een druppeltje vaginale afscheiding", zo zegt hij zelf daarover. "Afgesproken is dat ik niet meer op de groep mocht staan, maar mijn contract gewoon zou uitdienen. Verder mocht ik er met niemand over praten."

Drent kan niet uitleggen waarom hij de schuld kreeg van het incident. "Het was afschuwelijk, aan alle kanten. Ik had geen keus. Maar dit is mijn verhaal. Iedereen doet er maar mee wat hij wil."