Start van hoofdcontent

Stad

nl

M. maakte vermoedelijk 64 slachtoffertjes

19 december 2010, 23.38 uur · Aangepast 12 december 2011, 11.39 uur

De gemeente heeft het aantal kinderen dat direct betrokken is bij de grootschalige zedenzaak bijgesteld naar boven. Er zijn vermoedelijk 64 kinderen slachtoffer geworden.

Dat is zondag bekendgemaakt. In eerste instantie ging de Amsterdamse Vierhoek uit van dertig tot vijftig slachtoffertjes. Later zei burgemeester Eberhard van der Laan al dat hij vreesde dat het aantal omhoog moest worden bijgesteld.

De gemeente baseert zich op verklaringen van de 27-jarige verdachte Robert M., die in volledige beperking zit in de P.I. in de Havenstraat. Alle betrokken ouders van de 64 kinderen zijn geïnformeerd.

Het OM zoekt momenteel naar ondersteunend bewijs voor de verklaringen van M., omdat het mogelijk is dat deze niet volledig op waarheid berusten. In één geval is dit ondersteunende bewijs gevonden, de zaak die in de Verenigde Staten is begonnen en die tot de arrestatie van Robert M. heeft geleid, aldus de gemeente.

Tijdens zijn verhoren heeft Robert M. tot nu toe misbruik toegegeven op kinderdagverblijven Het Hofnarretje in de Pijp, Jenno's Knuffelparadijs op de Admiraal de Ruijterweg en De Toverlantaarn in Watergraafsmeer.

Er hebben zondag twee bijeenkomsten plaatsgevonden waarbij ouders werden geïnformeerd.