Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drent in tranen: "Ik heb niks gedaan!"

22 december 2010, 19.40 uur · Aangepast 23 december 2010, 18.44 uur

Albert Drent, de omstreden directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje, zweert dat hij nooit kinderen heeft misbruikt.

"Ik ben verbijsterd over wat er is gebeurd, ik weet niet of ik dit volhoud, maar ik weet wel dat ik niks gedaan heb. Ik heb niets met kinderen gedaan, ik wist het niet van Robert en ik heb niets bij De Kameleon gedaan. Dat is gewoon niet waar."

Dat zei een geëmotioneerde Drent in een interview met EenVandaag. Hij vertelde dat Robert M. in 2009 vertrok bij Het Hofnarretje, omdat hij het niet een was met de aanpak van Drent. "Robert vond mij een slechte ondernemer. Hij wilde kleinere groepen en zich alleen maar richten op de zorg van de kinderen. Hij wilde voor zichzelf beginnen en zou mij eens eventjes laten zien hoe het wel moet." M. was volgens Drent een dominante, autoritaire persoonlijkheid met radicale opvattingen over kinderopvang.

Drent is in de jaren negentig als medewerker van kinderdagverblijf 'De Kameleon' ontslagen na beschuldigingen over 'vermeend ontoelaatbaar gedrag'. Over dat ontslag zegt Drent dat er, volgens een arts, bij een meisje van negen maanden vaginale afscheiding werd geconstateerd. "Dat is gemeld bij de leidinggevende en er zijn gesprekken geweest met de ouders. Ook is het kindje onderzocht door de huisarts, maar er is geen aangifte gedaan en ik ben nooit veroordeeld. Ik heb geen kinderen misbruikt."

De directeur begrijpt niet waarom stichting AKROS, die De Kameleon in 2005 heeft overgenomen, geen open kaart speelt. "Het contract is toen met wederzijds goedvinden beëindigd en er is zelfs nog een afscheidsfeestje geweest met de ouders. Maar ik mocht toen al niet praten over dat incident van de leiding."

Drent ging ook nog in op de aanklacht van de moeder in 2008. Die trok aan de bel nadat haar zoontje thuis was gekomen met het verhaal dat hij en een vriendje zich die dag van Robert M. hadden moeten uitkleden. "Robert heeft die dag niet alleen gestaan voor de groep. Dat hebben we ook gecheckt bij de medewerkers en die zeiden ook dat hij niks gedaan kon hebben", aldus Drent.

Over de slaapfeestjes bij hem thuis zei hij: "De feestjes werden door mijn ex georganiseerd. Wanneer een kind vier werd kwamen ze op zaterdag met een groepje van vijf, zes, zeven. Ik bakte pannenkoeken en 's avonds keken we een filmpje. Ze sliepen in de logeerkamer en de volgende dag kwamen de ouders na het ontbijt. Dan hielden we vaak nog een barbecue. Er waren altijd leidsters bij. We kregen lovende reacties, de ouders vonden het geweldig."

Bekijk hier het hele interview met Albert Drent sitestat