Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ledenraad zegt vertrouwen in RvC op

29 november 2011, 01.13 uur · Aangepast 6 december 2011, 13.07 uur

De ledenraad van Ajax heeft het vertrouwen in de Raad van Commissarissen opgezegd. Dit heeft Rob Been, voorzitter van de ledenraad, maandagnacht laten weten.

De voltallige RvC, Johan Cruijff, Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers, wordt nu door de ledenraad verzocht op te stappen, aldus Been. De ledenraad kwam tot dit verzoek na een urenlange vergadering.

Been verwacht dat de RvC morgen met een antwoord komt. Bij de volgende algemene ledenvergadering, op 12 december,  zal dan een bestuursraad, een samenvoeging van het bestuur en de ledenraad, worden gevormd.

De ledenraad is naar eigen zeggen 'teleurgesteld' in de RvC. 'Na een moeilijke vergadering hebben we uiteindelijk in grote meerderheid besloten tot dit verzoek te komen', zo stelde Been. Hoe groot die meerderheid precies is wilde de voorzitter niet zeggen.

Over de toekomstige rol van Cruijff bestaat nog geen duidelijkheid. Wel stelde been dat geen van de huidige RvC-leden wat de ledenraad betreft ooit weer commissaris wordt.

Op de aanstelling van Louis van Gaal als algemeen directeur hoeft het vertrek van de RvC geen invloed te hebben. 'Hier gaat de nog aan te stellen bestuursraad over. De ledenraad heeft hier niks over te zeggen,' stelde Keje Molenaar.