Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Akkoord bereikt over toekomst AT5

29 november 2011, 14.25 uur · Aangepast 21 december 2011, 15.55 uur

De toekomst van AT5 lijkt gewaarborgd. De AVRO, Het Parool en RTV Noord-Holland hebben de intentie uitgesproken AT5 vanaf 1 juli 2012 over te nemen.

Hiermee lijkt een einde komen aan de onzekerheid over het voortbestaan van de Amsterdamse stadszender. Een intentieverklaring is gisteren door alle partijen,  waaronder AT5, getekend. De komende maanden zullen de plannen verder worden uitgewerkt. De ondernemingsraad van AT5 heeft kennisgenomen van deze intentieverklaring en heeft besloten met een eigen bericht naar buiten te treden.

Algemeen directeur/hoofdredacteur van AT5, Ton F. van Dijk: 'AT5 blijft met dit akkoord behouden als onmisbare informatiebron voor alle Amsterdammers. Dat is goed nieuws voor alle inwoners van de hoofdstad. De nieuwe aandeelhouders zijn stuk voor stuk sterke mediapartijen, die in staat zijn om de ijzersterke positie van AT5 verder uit te bouwen. Ik ben dan ook blij met deze ontwikkeling.'

De collegepartijen in de gemeenteraad reageren enthousiast op het plan. 'Met dit voorstel komt er na een woelige periode eindelijk zekerheid dat Amsterdam blijft beschikken over een sterke, lokale nieuwsvoorziening', meldden de PvdA, GroenLinks en de VVD dinsdag in een gezamenlijke verklaring.