Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Wilde verhalen over gestoorde 'fan'

22 december 2011, 13.19 uur · Aangepast 22 december 2011, 14.23 uur

Er doen de meest wilde geruchten de ronde over de fan die woensdagavond AZ-keeper Esteban belaagde.

De man betrad woensdagavond het veld van de Arena tijdens Ajax - AZ en schopte AZ-keeper Esteban. Naar zijn beweegreden blijft het voorlopig gissen, maar volgens een annonieme fan op een Ajax-forum zat de man al de hele wedstrijd te schelden op de keeper en zou hij met vrienden om 50 euro hebben gewed dat hij de keeper van AZ zou mishandelen. Andere sites melden simpelweg dat de man 'een hekel had' aan Esteban. De man was in ieder geval dronken, of, zoals de politie het stelt, 'er was alcohol in het spel'.

Supporters van Ajax hebben inmiddels officieel afstand genomen van de actie van de fan. 'Het is weer zo'n avond dat 35.000 mensen die zin hebben in een potje 'foebele' de dupe worden van een gek', staat er op de site van de officiële Supportersvereniging Ajax '

Ook over de identiteit van de man is nog veel onduidelijkheid. Vast staat dat het geen Amsterdammer is, volgens verschillende bronnen zou de man uit Almere komen. Ajax-fans melden dat de man geen lid is van de harde kern van Ajax en verspreidden zelfs het gerucht dat het een Alkmaarse-hooligan zou zijn.

Tot slot meldde RTVNH al vroeg dat de man al een stadionverbod aan zijn broek zou hebben. Volgens de zender had de 'supporter' dus nooit de Arena in gemogen. Over het stadionverbod was bij Ajax aanvankelijk niks bekend. 'Wij weten van niks', liet een woordvoerder weten. Later op de dag werd het bericht tóch door Ajax bevestigd.