Start van hoofdcontent

Stad

nl

Directeur stadion kan niet lachen om stunt

25 december 2011, 15.37 uur · Aangepast 28 december 2011, 17.26 uur

Directeur Hans Lubberding van het Olympisch Stadion vindt de (zeer waarschijnlijke) oudejaarsstunt van een stel Friezen niet grappig.

'Het is historisch materiaal dat zomaar wordt weggehaald en dat mag niet', zegt Lubberding tegen de NOS. Hij heeft aangifte gedaan en geeft aan dat de politie onderzoek doet naar de diefstal.

De directeur maakt zich zorgen om de ringen. 'Ik hoop van harte dat het gewoon met enige professionaliteit gebeurd is. En als die ringen nog terugkomen, dat ze ook weer mooi terug kunnen worden geplaatst.'

Ook op Omrop Fryslân ging Lubberding in op de diefstal. Tegen eventuele grappenmakers uit Friesland heeft hij het volgende te zeggen: 'Ik vind het niet zo'n leuke daad en als je publiciteit zoekt voor bepaalde activiteiten zou je me beter kunnen bellen en kijken of we samen een leuke publiciteitsstunt vanuit het stadion kunnen doen in plaats van aan dingen zitten die niet van jou zijn.'

Opmerkelijk detail: volgens Lubberding waren de ringen er vrijdag nog en zijn ze pas afgelopen nacht gestolen, terwijl AT5 vrijdag al beelden maakte van een lege gevel boven de ingang.

Meer weten over de ringen? Op Sportgeschiedenis staat een stukje historie.