Start van hoofdcontent

Stad

nl

KHN vreest onrust Koninginnedag

24 januari 2012, 13.11 uur · Aangepast 24 januari 2012, 15.41 uur

De Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vreest voor onrust op Koninginnedag door het ontbreken van grote feesten.

'Veel activiteiten in Amsterdam gaan niet door op Koninginnedag. Als jonge mensen toch naar de stad komen en zich gaan vervelen, heb je een ander probleem,' zegt Ton Poppes, voorzitter van de Amsterdamse afdeling van de KHN dinsdag in Het Parool.

Radio 538 en de gemeente maakten maandag bekend dat er dit jaar definitief geen groot door de radiozender georganiseerd feest komt in de stad. Het feest, dat van het Museumplein zou worden verplaatst naar het plein voor de Rai, moest van de gemeente door bijvoorbeeld de verstrekking van kaarten in omvang worden beperkt. Hier kon 538 zich niet in vinden, waardoor het feest nu definitief niet doorgaat.

Omdat ook andere grote feesten in het centrum, zoals het feest van SLAM!FM, mogelijk niet doorgaan is het volgens Poppes 'een wetmatigheid dat er rottigheid ontstaat als verwachtingen niet worden waargemaakt. En dan heb je maar een klein groepje nodig.'