Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Ontslagen dreigen bij Stadsmobiel

12 april 2012, 19.24 uur · Aangepast 6 juni 2012, 19.58 uur

Stadsmobiel heeft de aanbesteding van hun belangrijkste deel aanvullend openbaar vervoer verloren van Connexxion Taxivervoer.

Dat betekent dat Stadsmobiel per 1 augustus van dit jaar nauwelijks nog werk heeft. De 172 werknemers van het bedrijf verkeren daarom in onzekerheid over hun toekomst.

Het zou kunnen dat een aanzienlijk deel van het personeel over kan naar Connexxion, die de aanbesteding voor een groot deel van het aanvullend openbaar vervoer in de stad heeft gewonnen. Stadsmobiel laat weten dat in de CAO is afgesproken dat 75% van het personeel sowieso mee moet naar Connexxion. Voor de overige 25% is ontslag niet zeker, aldus de vervoerder.

Stadsmobiel had een rechtzaak aangespannen tegen de uitkomst van de aanbesteding door de gemeente en deze zaak gewonnen. Maar na deze uitspraak besloot de gemeente andermaal om de opdracht aan Connexxion te gunnen.

Stadsmobiel laat weten zich te beraden op wat nu te doen met dit resultaat. Zij betreuren dat er nu mogelijk een einde komt aan het bieden van meer dan 17 jaar aanvullend openbaar vervoer. Eerder al verloren zij een ander deel van de aanbesteding aan Transvision Personenvervoer BV.