Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM baalt behoorlijk van 'Badr-lek'

2 augustus 2012, 14.17 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.11 uur

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam stoort zich er enorm aan dat er kennelijk nog steeds wordt gelekt over het onderzoek naar Badr Hari en de mishandelingen waarvan de kickbokser wordt verdacht.

Hari zit in beperkingen, wat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en dat er over de inhoud van het onderzoek niets naar buiten mag worden gebracht.

Donderdag schreef De Telegraaf dat Hari tijdens politieverhoren heeft toegegeven dat hij betrokken is geweest bij de ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. 'Ondanks die beperkingen blijken er nog steeds delen van een verklaring op straat te kunnen belanden', aldus een woordvoerder van het parket in Amsterdam. 'Dat vinden wij bijzonder vervelend.'

Ook het kamp-Hari is niet te spreken over het feit dat er constant informatie over de zaak naar buiten komt. De kickbokser heeft half juli aangifte gedaan tegen het team van de politie dat onderzoek doet naar de ernstige mishandeling tijdens het dancefeest Sensation in de Arena. Volgens zijn advocaat, Bénédicte Ficq, bestaat er 'een open communicatieve verbinding' tussen de politie en De Telegraaf. De Rijksrecherche doet op verzoek van het OM inmiddels onderzoek naar de lekken.