Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat Hari: 'Haal mijn cliënt uit beperking'

2 augustus 2012, 15.51 uur · Aangepast 17 augustus 2012, 11.07 uur

Marnix van der Werf, de advocaat van kickbokser Badr Hari, heeft het OM donderdag verzocht de beperkingen waarin zijn cliënt zit op te heffen.

'Dan kan ik op dit soort dingen reageren', aldus de raadsman, doelend op de onthulling van De Telegraaf dat Badr Hari bekend zou hebben betrokken te zijn bij een mishandling tijdens dancefeest Sensation.

Volgens Van der Werf wil het OM 'zo snel mogelijk zo veel mogelijk beperkingen eraf halen.' De advocaat stelt de staat aansprakelijk als het lek bij de recherche blijkt te zitten, zegt hij.

De beperkingen zijn Hari en een in Eindhoven gearresteerde medeverdachte opgelegd door de rechter-commissaris, op verzoek van het OM. Het doel ervan is om het onderzoek zo ongestoord mogelijk te kunnen laten verlopen. Hari is vrijdag voor 2 weken in bewaring gesteld; de beperkingen gelden in elk geval voor die periode, maar kunnen verlengd worden.

Volgende week zal de raadkamer van de rechtbank in een besloten zitting zich over het voortduren van het voorarrest van Hari en de medeverdachte buigen.

Eerder vandaag liet het Openbaar Ministerie ook al weten niet blij te zijn met de informatie die, ondanks de beperking van Hari, naar buiten komt.