Start van hoofdcontent

Stad

nl

Asscher belooft stevige acties West

8 augustus 2012, 20.19 uur · Aangepast 14 augustus 2012, 12.45 uur

Locoburgemeester Lodewijk Asscher zegt toe zo nodig stevig in te grijpen tegen een groep Oost-Europese bewoners van de Sinjeur Semeynstraat in West.

Bewoners van de Sinjeur Semeynsstraat in West hebben het helemaal gehad met een groep Oost-Europese buren. Ze zeggen dat in de woningen in hun straat veel meer mensen wonen dan er officieel staan geregistreerd. En deze zorgen voor overlast, ze maken lawaai, rotzooi en zijn daarop niet aanspreekbaar. Zelfs de politie zou niet reageren op klachten en een gezin heeft al besloten te verhuizen vanwege de aanhoudende ellende.

Locoburgemeester Lodewijk Asscher bracht woensdag een bezoek aan de buurt en zegde verbetering toe. 'De klachten zijn niet mals', laat hij weten. 'Er zijn vermoedens van prostitutie, er is rotzooi en overlast tot diep in de nacht. En deze klachten zijn niet nieuw, maar ik vind het nu wel mooi geweest. We gaan de orde herstellen'.

Asscher belooft, waar nodig, hard in te grijpen. 'We gaan die straat weer netjes maken, het stadsdeel zorgt daarvoor. Verder gaat de dienst Wonen scherp controleren. Bij een vermoeden van een illegaal hotel, of verhuur van matrassen, gaan we direct een grote boete uitdelen en de politie gaat netjes zorgen voor de veiligheid'.

Wanneer de strenge maatregelen een merkbaar effect sorteren kan Asscher nog niet zeggen. 'Ik kan niet beloven dat het morgen beter is, maar bewoners moeten snel merken dat er wat gebeurt'.