Start van hoofdcontent

Stad

nl

Snackbarhouder: 'Olaf provoceerde zelf'

13 augustus 2012, 12.38 uur · Aangepast 17 augustus 2012, 11.35 uur

De eigenaar van de snackbar die afgelopen zaterdagavond fotograaf Erwin Olaf en zijn vriend zou hebben weggejaagd van het Hugo de Grootplein in West stelt dat hij is geprovoceerd door Olaf.

Dit laat de snackbareigenaar weten in een reactie aan AT5. 'Ik heb ze gewoon netjes gevraagd om ergens anders te gaan staan zoenen', stelt de eigenaar van het afhaalrestaurant in reactie op de lezing van Olaf. 'Maar hierop begon hij dingen te roepen als; 'dit is Nederland, het is een vrij land en dit mag hier''.

Ook zou Olaf hebben geprobeerd een klap uit te lokken. De snackbareigenaar stelt dat de fotograaf en zijn vriend op zijn terras stonden te zoenen. 'Waarom zou ik er anders iets van zeggen?' Stelt de eigenaar. Het bleef ook niet bij een kus, 'het ging behoorlijk ver'.

De man baalt flink van het incident en de commotie die er omheen is ontstaan. 'Ik vind het jammer ja. Ik heb absoluut niks tegen homo's. Ik heb veel homoseksuele klanten en dat vind ik echt geen enkel probleem'.

Fotograaf Erwin Olaf stelde zondag in een uitgebreide post op zijn Facebookpagina dat hij zaterdagavond zou zijn lastiggevallen toen hij op straat stond te zoenen na een etentje op het Hugo de Grootplein. 'We belemmerde niemand de doorgang en vielen niemand lastig. Vanachter de toonbank van een naastgelegen afhaalrestaurant/snackbar, riep een man ons toe dat we daarmee moesten ophouden en uit zijn gezichtsveld moesten gaan staan zoenen', aldus Olaf.Olaf beantwoorde het verzoek met een uitgebreide zoen.

Naar aanleiding van deze nare ervaring roept de fotograaf op om woensdagavond 15 augustus om 20.30 uur voor de snackbar een 'kiss in' te houden. Volgens de snackbareigenaar is woensdag 'iedereen welkom'.