Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari verdacht van zes mishandelingen

16 augustus 2012, 18.13 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.12 uur

Kickbokser Badr Hari wordt nu verdacht van zes geweldsmisdrijven. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.

De politie arresteerde hem eind vorige maand, toen nog op verdenking van twee mishandelingen.

Een van de twee eerste verdenkingen is de mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation op 9 juli in de Amsterdam ArenA. De andere was de mishandeling vorig jaar van de eigenaar van Club Air.

Daar zijn nu dus nog vier verdenkingen bij gekomen. Het gaat om een tweede mishandeling in Club Air, een poging tot zware mishandeling in de club Jimmy Woo in mei, de mishandeling van een vrouw vorig jaar en een mishandeling in de horecazaak Cooldown in december.

Het OM maakte verder bekend dat Hari vanaf donderdag weer contact mag hebben met de buitenwereld. De officier van justitie heeft zijn beperkingen namelijk opgeheven.

De verdenkingen tegen Hari werden een tijdje geleden al verzwaard. Omdat hij in beperkingen zat, mocht dat echter niet bekend worden gemaakt.

De rechtbank besloot het voorarrest van Hari op 6 augustus met 90 dagen te verlengen. In verband met de mishandeling van Everink zit ook nog een 34-jarige man uit Eindhoven vast.