Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari officieel verdacht in twee zaken

23 juli 2012, 10.28 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.10 uur

Twee mensen hebben onlangs aangifte gedaan tegen kickbokser Badr Hari.

De K1-vechter zou beide mannen hebben mishandeld. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) maandag. Hari geldt in beide zaken nu officieel als verdachte. Tijdens dancefeest Sensation, begin deze maand in de Amsterdam Arena, zou Hari de 38-jarige zakenman Koen Everink hebben mishandeld in een skybox. Het slachtoffer houdt waarschijnlijk blijvend letsel over aan de aanval.

Een andere aangifte tegen Hari komt van mede-eigenaar Jeroen van den Berg van de Amsterdamse club Air, die vorig jaar in zijn eigen horecagelegenheid naar eigen zeggen volledig in elkaar is getrapt door de 27-jarige vechtkampioen.

Een woordvoerder van het OM liet weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de betrokkenheid van Hari bij beide mishandelingen. Of de Amsterdammer daarvoor wordt gehoord, kon hij niet zeggen.

Badr Hari is bereid een verklaring af te leggen bij de politie, zodra dat van hem wordt verlangd, liet een kantoorgenoot van Bénédicte Ficq, advocaat van Hari, weten.

Kickbokser Badr Hari werd al in veel publicaties omschreven als betrokkene bij de mishandeling op Sensation.  Zijn advocaat Bénédicte Ficq liet onlangs al weten dat Hari aangifte heeft gedaan tegen de politie in verband met de vele publicaties. Ficq vermoedt dat er 'een open communicatieve verbinding' bestaat tussen het onderzoeksteam en De Telegraaf. De recherche doet inmiddels onderzoek naar een mogelijk lek.