Politiek

Stad betaalde mee aan PvdA-campagne

18 september 2012, 10.20 uur · Aangepast 20 september 2012, 15.35 uur

Whatsapp

Fractiemedewerkers van de PvdA in Amsterdam hebben meegewerkt aan de landelijke campagne van de partij. En dat mag helemaal niet...

Het geld dat de gemeente beschikbaar stelt voor de medewerkers van partijen in de gemeenteraad is puur en alleen bedoeld voor ondersteuning. In de regels staat ook dat ze niet mogen worden ingezet voor campagnes.

De PvdA in Amsterdam heeft deze regels dus verbroken, weet De Telegraaf. De krant heeft de conceptnotulen van een PvdA-vergadering in handen, waarin staat: 'Frank dankt het fractiebureau voor het werk dat verzet wordt, met name het inspelen op de actualiteiten.' Een van de PvdA-kamers in het gemeentehuis werd zelfs omgedoopt tot 'war room'.

Brahim Abid, directeur van het PvdA-fractiebureau in Amsterdam, zou een coördinerende rol hebben gespeeld. 'Ik heb hard campagne gevoerd. Weken van wel 70 uur gedraaid. (...) Vertel mij maar wanneer sprake is van fractiewerk of campagne en wat onder mijn 32-uur contract valt en wat in eigen tijd is gedaan', verdedigt hij.

Klik hier voor reacties van de VVD en SP.

Whatsapp