Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Schoppende PvdA'er legt functie neer

10 oktober 2012, 16.23 uur · Aangepast 27 februari 2014, 00.22 uur

Jim van der Vennen, de voorzitter van de PvdA in Zuidoost, legt zijn functie tijdelijk neer.

Dit heeft Van der Vennen laten weten aan AT5. De voorzitter van de arbeiderspartij in Zuidoost raakte woensdag in opspraak nadat duidelijk werd dat hij twee prominenten van de Huurdersvereniging Amsterdam heeft geschopt.

Het voorval deed zich voor toen Van der Vennen vorige week samen met een leerkracht bij de Huursvereniging Amsterdam kwam om verhaal te halen over misstanden rondom verstrekte subsidies in Zuidoost. Het was de taak van de huurdersvereniging om toezicht te houden op het subsidiegeld, maar dat zou niet goed zijn gebeurd.

Volgens van der Vennen was juist de huurdersvereniging tijdens dat gesprek agressief en zou hij zichzelf alleen maar hebben verdedigd. Wel erkent hij een trap  te hebben uitgedeeld.

Van der Vennen gaf aan het voorzitterschap op eigen initiatief tijdelijk neer te leggen om zich te concentreren op misstanden in het verstrekken van subsidiegeld voor wijkaanpak. Ook de landelijke PvdA meldt dat zij aan Van der Vennen hebben gevraagd om het voorzitterschap van Zuidoost tijdelijk neer te leggen.

De voorzitter en de penningmeester van de huurdersvereniging hebben dinsdag aangifte gedaan van mishandeling. Ook Van der Vennen laat weten van plan te zijn aangifte te gaan doen.