Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vd Laan ziet groei kamp Notweg

17 oktober 2012, 13.56 uur · Aangepast 21 maart 2013, 12.44 uur

Ondanks het feit dat burgemeester Van der Laan twee weken terug nog stelde dat het vluchtelingenkamp aan de Notweg niet mocht groeien, constateert hij nu toch dat het kamp groter wordt.

Dit schrijft de burgemeester woensdag in een brief aan groep betrokken burgers die onlangs aandacht vroeg voor de situatie van de vluchtelingen in het kamp aan de Notweg.

'Tijdens mijn bezoek aan de locatie op 3 oktober heb ik met mensen uit de groep gesproken over mijn zorg ten aanzien van de mogelijke aanzuigende werking van het tentenkamp', stelt Van der Laan. '(...) Dit betekent concreet dat behalve het aantal tenten, ook het aantal mensen dat in het kamp overnacht niet zou mogen toenemen. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er op dit moment meer mensen overnachten'.

Ondanks het feit dat de burgemeester concludeert dat er, tegen zijn wens in, tóch meer mensen in het kamp verblijven, geeft hij aan niet tot actie over te gaan. Hij benadrukt opnieuw dat de groep het recht heeft tot demonstreren en stelt dat de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) heeft aangegeven dat er onderdak beschikbaar is voor iedereen die meewerkt aan terugkeer. 'Echter, de mensen binnen de groep hebben tot nu toe geen meewerking willen verlenen om het werk van DT&V mogelijk te maken. Het niet meewerken aan deze mogelijkheid kan als zodanig niet leiden tot een verplichting voor de gemeente om opvang te bieden of andere voorzieningen te treffen'.

Dinsdag riep de VVD de burgemeester nog maar eens op om een einde te maken aan de situatie aan de Notweg.