Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Hari was in café en zocht contact met getuigen'

13 november 2012, 17.24 uur · Aangepast 14 november 2012, 08.45 uur

Badr Hari heeft maandag niet alleen gegeten in een restaurant, hij is zondag ook in een café geweest.

Dit heeft het Openbaar Ministerie dinsdag gezegd tijdens de behandeling van Hari's arrestatie. Ook heeft Hari contact gezocht met twee getuigen, terwijl ook dit hem uitdrukkelijk was verboden, zo meldt het OM.

Het contact met de getuigen rekent het OM Hari zwaar aan 'zeker omdat een van die getuigen de volgende dag zou worden gehoord over de zaak Hari door de rechter-commissaris', aldus Alexandra Oswald van het Openbaar Ministerie.

Het OM heeft de rechtbank dinsdag verzocht de schorsing van Hari's voorarrest op te heffen. De vechtsporter werd onlangs vrijgelaten uit voorarrest, onder meer onder voorwaarde dat Hari zijn gezicht voorlopig niet in horecagelegenheden zou laten zien. Ook werd hem uitdrukkelijk verboden contact te zoeken met getuigen of verdachten in zijn zaak.

De 27-jarige vechtsporter zat tot afgelopen vrijdag in voorarrest omdat Justitie hem verdenkt van poging tot doodslag op Koen Everink. Tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena zou Hari Everink onder meer tegen het hoofd en tegen het lichaam hebben geschopt.

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam bekijkt dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur of kickbokser Badr Hari inderdaad de voorwaarden waaronder hij vrijdag werd vrijgelaten, daadwerkelijk heeft overtreden. De uitspraak van de rechtbank volgt in de loop van de middag.

UPDATE 17:20: Bénédicte Ficq, advocaat van Badr Hari, laat weten dat de benaderde getuigen vrienden zijn van de vechtsporter. 'In die hoedanigheid heeft hij ze ook benaderd', aldus Ficq. Voor het horecabezoek van zondag geldt wat Ficq betreft hetzelfde als het restaurantbezoek van maandag. 'Mijn cliënt wist niet dat hij zich ook niet in dat soort gelegenheden mocht begeven. Het is een misverstand'.