Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Asielzoekers kamp maandag naar rechter'

17 november 2012, 18.23 uur · Aangepast 21 maart 2013, 14.43 uur

De uitgeprocedeerde asielzoekers die aan de Notweg demonstreren, stappen maandag naar alle waarschijnlijkheid naar de voorzieningenrechter.

Dat zei hun advocate zaterdag tegen het ANP. De groep kreeg vrijdag van burgemeester Eberhard van der Laan te horen dat het tentenkamp uiterlijk vrijdagochtend weg moet zijn. Als dat dan niet is gebeurd, zal de gemeente ze verwijderen, eventueel met hulp van de politie.

'De kans is zeer groot dat we dit gaan aanvechten bij de voorzieningenrechter. Mijn cliënten maken gebruik van het recht op demonstratie. Daar is toestemming voor gegeven. En van dat recht willen ze gebruik blijven maken', aldus de advocate, die zondag na overleg met vijf afgevaardigden uit de groep uitgeprocedeerde asielzoekers een definitief besluit neemt.

De SP liet zaterdagochtend al weten teleurgesteld te zijn in de aangekondigde aanpak van Van der Laan.

Update: de advocaat van de demonstranten aan de Notweg laat weten dat zij zondag een verzoek bij de voorzieningenrechter in gaan dienen tot schorsing van het ontruimingsbesluit. Morgen wordt hier een beslissing over genomen. Mocht de rechter hier niet mee instemmen, dan komt het tot een kort geding.