Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Belagers grensrechter niet welkom op school

21 december 2012, 15.03 uur · Aangepast 24 december 2012, 05.40 uur

Als het aan de directeur van het Huygens College in Oud-West ligt, komen de twee leerlingen die waren betrokken bij de dood van de grensrechter van de voetbalclub Buitenboys, niet meer terug op de school.

Dit zei directeur Rick d'Ancona vanmiddag in een interview met AT5. 'We hebben gekeken en zijn op hoog niveau in overleg om te kijken of deze leerlingen binnen de school kunnen blijven (...). Wij denken dat het voor hun veiligheid het beste is als ze buiten de school blijven.'

Onlangs kwam de school ook al negatief in het nieuws door aanhoudende klachten uit de buurt over overlast door leerlingen van de school. Een omwonende sprak met onderwijswethouder Pieter Hilhorst over problemen in de buurt. Die vertelde dat zijn vriendin, buurvrouw en dochter recent zijn aangevallen door een groep meiden van Marokkaanse afkomst. De vrouwen zouden zijn bespuugd, geschopt en geslagen.

Om de veiligheidssituatie rondom de school te verbeteren heeft de gemeente donderdag een 'constructief gesprek' gevoerd met de directie van het Huygens College.

Vanmiddag vanaf 17.00 uur meer in het AT5 Nieuws.