Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Voorlopig geen adviezen van 'ex-prostituee' Perquin

13 maart 2013, 15.19 uur · Aangepast 13 maart 2013, 17.07 uur

De gemeente vraagt geen betaalde adviezen aan voormalig prostituee Patricia Perquin over het gemeentelijk prostitutiebeleid zolang er twijfels zijn of zij wel daadwerkelijk zelf achter de ramen op de Wallen heeft gestaan.

Dit heeft burgemeester Van der Laan woensdag gezegd in de gemeenteraad.

Voorafgaande aan de raadsvergadering had Van der Laan telefonisch contact met Perquin, een pseudoniem van de schrijfster van het boek 'Achter het raam op de Wallen - Mijn verhaal'. Van der Laan zegt dat Perquin tegenover hem volhoudt dat ze 4,5 jaar als prostituee op verschillende plekken in Amsterdam heeft gewerkt.

De Volkskrant zette afgelopen dagen vraagtekens bij het cv van de gemeenlijk adviseur. Valerie Lempereur zou volgens de krant een journaliste met dubieuze reputatie zijn. De burgemeester spreekt Perquin volgende week persoonlijk om haar verleden als prostituee te controleren

'Ik zeg niet op voorhand dat de gemeente het contact met haar moet verbreken', maakte Van der Laan een voorbehoud. 'Als nou volgende week blijkt dat ze hard kan maken dat ze inderdaad 4,5 jaar op de Wallen heeft gestaan, dan is de kou aardig uit de lucht', beantwoordde Van der Laan kritische vragen van gemeenteraadsleden. 'De kernvraag is of het gemeentelijk prostitutiebeleid niet te veel leunt op adviezen van deze ervaringsdeskundige die mogelijk minder ervaring als prostituee heeft dan ze zegt. Als ze een leugenaar blijkt te zijn, wil ik niets meer met haar te maken hebben'.