Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stad krijgt loket voor 'stadslandbouw'

4 april 2013, 10.37 uur · Aangepast 5 april 2013, 02.26 uur

Wie in een leegstaand kantoorpand een moestuintje wil beginnen, kan bij de gemeente aankloppen voor hulp.

Zo'n moestuin in een leegstaand kantoorpand is een voorbeeld van 'stadslandbouw'. De Partij voor de Dieren is erg voor deze vorm van landbouw midden in de stad. Dankzij een voorstel van die partij komt er nu een Loket Stadslandbouw in Amsterdam, zodat stadslandbouwers beter gefaciliteerd kunnen worden.

'Dit komt de Amsterdammer en alle beginnende stadsboeren ten goede. De Partij voor de Dieren signaleerde dat nu vaak niet duidelijk is wat een stadslandbouwer in spe moet nagaan en regelen voordat de schep daadwerkelijk de grond in kan. Een Loket Stadslandbouw moet de rol innemen van centraal informatiepunt, zodat initiatiefnemers snel en deskundig kunnen worden geholpen', aldus de partij in een persbericht.

Fractievoorzitter Johnas van Lammeren: 'De voordelen van stadslandbouw zijn enorm. Het belangrijkste is het verbinden van stadsbewoner en voedsel. Dat kinderen weer weten waar bijvoorbeeld een ui vandaan komt en dat die om de hoek kan groeien, zonder dat er een vrachtschip of vliegtuig aan te pas komt.'