Start van hoofdcontent

Stad

nl

Overlastgezin Dimitrov vrijwillig uit container vertrokken

11 juni 2014, 09.40 uur · Aangepast 13 juni 2014, 12.25 uur · Foto: Tessa

De familie Dimitrov is woensdagochtend vrijwillig vertrokken uit de containerwoning op het Zeeburgereiland. Het gezin moest na maandenlang gesteggel met de gemeente en woningcorporatie Rochdale de woning verlaten.

De rechter oordeelde twee weken geleden dat de familie de containerwoning moet verlaten en onder meer enkele duizenden euro's aan achterstallige huur moet betalen. Het kort geding was door woningcorporatie Rochdale aangespannen vanwege een grote huurachterstand en omdat de familie zich niet hield aan gemaakte woonafspraken.

Eind vorig jaar verhuisde de familie noodgedwongen naar de container, nadat ze jarenlang voor overlast hadden gezorgd in hun huis in Noord. In het kader van de treiteraanpak van de gemeente kreeg de familie een laatste kans om 'normaal woongedrag' aan te leren op een afgelegen plek bij de ringweg A10.

De container is nog niet helemaal leeg, de familie heeft via een briefje laten weten de achtergebleven spullen later op te halen. Waar de familie na vandaag verblijft is niet bekend. De containerwoning wordt later vandaag verwijderd.

Op het briefje staat dat ze die spullen later vandaag op komen halen #Dimitrov pic.twitter.com/P60iYYlGuw

— Tessa Neijland (@Tessaneijland) June 11, 2014