Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Grensrechter mishandeld bij wedstrijd T.O.S. - CTO '70

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 maart 2015, 18.15 uur

Bij een wedstrijd tussen de eerste zaterdagelftallen van T.O.S.-Actief uit Watergraafsmeer en SV CTO '70 uit Duivendrecht is afgelopen zaterdag een grensrechter mishandeld.

Volgens de voorzitter van T.O.S. ging een speler van CTO een paar minuten voor tijd door het lint, nadat zijn ploeg een hoekschop kreeg toegewezen. 'Waarom het gebeurde weet ik niet', stelt voorzitter Tom Fresen 'Maar dat het gebeurde is zeker'. 

De grensrechter werd onder meer tegen zijn hoofd en borstkas getrapt. De man kreeg door de mishandeling even geen lucht en is naar het ziekenhuis gebracht. 'Het gaat inmiddels weer beter met hem' aldus Fresen. De speler is door de politie aangehouden. De wedstrijd tussen T.O.S. en CTO is gestaakt. 

Onderzoek
'We gaan de zaak onderzoeken', laat de voorzitter van CTO weten. 'Als het klopt wordt de betreffende speler geroyeerd. Dit soort gedrag wordt natuurlijk niet getolereerd'. De aanleiding van het incident is ook bij de club uit Duivendrecht niet precies bekend. 'Ik heb begrepen dat er iets geroepen zou zijn', stelt de voorzitter.

Geweld op de velden
Begin 2012 overleed grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Almere, nadat hij ernstig was mishandeld door voetballers van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten. De daders van deze mishandeling werden veroordeeld tot celstraffen oplopend tot zes jaar. Een onderzoek dat na dit incident werd ingesteld concludeerde dat er in Nederland gemiddeld veertien geweldsincidenten per week zijn op het voetbalveld. 

Bram van Damme