Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie zoekt getuigen van neersteken oma Toni

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 juli 2015, 00.37 uur

De politie is nog steeds op zoek naar mensen die iets gezien hebben van steekpartij, waarbij de 96-jarige oma Toni uit de Pijp zwaargewond raakte en later overleed.

Oma Toni werd op 19 maart neergestoken toen zij achter haar rollator door de Govert Flinckstraat liep. De dader, de 24-jarige Vino H., gaf zich later aan bij agenten op de Dam. Hij heeft het neersteken van de bejaarde vrouw bekend, ook vertelde hij op zoek te zijn geweest naar een weerloos en willekeurig slachtoffer.

In de zoektocht naar getuigen heeft de politie vanavond beelden vrijgegeven van de Vino H. van vlak na de steekpartij. Op de beelden is te zien hoe hij over de Eerste van der Helststraat rent, waar hij een aantal borrelende mensen passeert. Aan het einde van de straat, bij het Sarphatipark, gaat H. rechtsaf de Eerste Jan Steenstraat in. Iets na 18.00 uur stapt hij op tram 16 of 24 en rijdt daarmee richting het Damrak, op een van de haltes daar stapt hij uit. Op het moment van de steekpartij droeg Vino H. een paars bomberjack, een donkerblauwe spijkerbroek en zwart-witte sneakers.

De politie is hard op zoek naar getuigen, omdat die van belang kunnen zijn in de rechtszaak die momenteel tegen H. loopt. Mensen die iets gezien hebben van de steekpartij, of die de vluchtende verdachte zijn tegengekomen, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0800-6070, of anoniem via 0800-7000.

Lees ook: Speciale stal Albert Cuyp voor overleden oma Toni

Drie weken na de steekpartij overleed oma Toni in het ziekenhuis. De buurt reageerde geschokt op het overlijden van de vrouw.