Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schiphol maandag- en dinsdagnacht onbereikbaar per trein

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 augustus 2016, 01.02 uur · Foto: Jos van Zetten

Er rijden vannacht en morgennacht vanaf 01.00 uur geen treinen van en naar Schiphol. Reizigers zijn een tot drie kwartier langer onderweg.

Dit komt volgens de NS door "onverwachte werkzaamheden". Er worden bussen ingezet, maar hoe dat georganiseerd wordt is op dit moment nog niet bekend. 'Informatie over de bussen volgt later op de dag', staat op de website van de NS. Vanaf 6.00 uur rijden de treinen weer. 

Op 2 augustus was Schiphol vanuit de stad per trein ook onbereikbaar. Dat duurde de hele dag. Reizigers werden toen per bus vervoerd, maar mede door controles van de marechaussee op de snelweg liepen ze veel vertraging op. Daarnaast was er tussen 1 en 9 augustus al beperkt treinverkeer tussen Amsterdam en Schiphol omdat het spoor verdubbeld wordt.

Een woordvoerder van ProRail laat weten dat de werkzaamheden geen onderdeel zijn van de spoorverdubbeling waardoor deze maand al veel overlast is, maar dat het gaat om onderhoudswerkzaamheden. 'Het zijn handmatige metingen op het spoor en die moeten 's nachts gebeuren.'