Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Neurologische onderzoeken Nouri donderdag voortgezet

12 juli 2017, 23.53 uur · Aangepast 14 juli 2017, 12.23 uur

Ajacied Abdelhak Nouri heeft vandaag enkele neurologische onderzoeken gehad. Hij wordt donderdag verder onderzocht.

Dat meldt Ajax woensdagavond. De club verwacht donderdag ook over de uitslagen van de onderzoeken te kunnen berichten. Dinsdag werd bekend dat een CT-scan (hersenscan) en enkele andere neurologische onderzoeken geen afwijkingen of hersenschade hebben laten zien.

De middenvelder zakte afgelopen zaterdag tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk in elkaar. Sindsdien ligt hij in een ziekenhuis in Innsbruck. Hij bleek last te hebben van hartritmestoornissen en wordt sindsdien in slaap gehouden. 

Kunstmatige slaap
Ondanks dat er voorzichtig optimisme heerst over het herstel van Nouri, zal uitgebreider onderzoek moeten uitwijzen of hij volledig zal herstellen. Om die onderzoeken uit te kunnen voeren moet de Ajacied bij kennis zijn. Hij wordt daarom de laatste 24 uur langzaam uit zijn kunstmatige slaap gehaald. Al eerder was bekend dat het hart van de middenvelder normaal functioneert en onbeschadigd lijkt.

Nouri kon de laatste dagen op veel steun rekenen. Zo zetten Ajax-supporters een spandoek in de tuin van zijn huis, schreef Feyenoord-dichter Robin van den heuvel een gedicht en werd er in de etalage van de Ajax-fanshop een boodschap geplaatst.