Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Treitergezin' Eierlandstraat morgen huis uit

3 september 2013, 09.54 uur · Aangepast 4 september 2013, 09.11 uur

Morgen staan ze op straat, het gezin dat aan de Eierlandstraat in Noord volgens woningcorporatie Rochdale al jarenlang voor overlast zorgt.

Het gezin probeerde gisteren met een ultieme poging de uithuisplaatsing tegen te houden, de voorzieningenrechter bepaalde anders.

Volgens De Telegraaf heeft de gemeente nu twee containerwoningen beschikbaar gesteld op het braakliggend terrein tussen de afslag 114 en de Piet Heintunnel. De moeder van het gezin is best bereid te verhuizen maar 'niet naar dat kippenhok'. 

Volgens Rochdale zorgt de familie al sinds 2000 voor structurele overlast. De woningcorporatie beschuldigde de familie van meerdere wangedragingen. Begin augustus was de kantonrechter al van mening dat niet te achterhalen valt of dit echt gebeurd is. Wel achtte hij duidelijk dat buurtbewoners zijn geïntimideerd. Iets wat de familie zelf eerder tegenover AT5 heeft ontkend.

Zo zouden buurtbewoners zijn gewaarschuwd om niet naar de politie te gaan. Daarnaast heeft één van de familieleden ernstig wangedrag vertoond tegenover een medewerker van de woningcorporatie, hij zou volgens De Telegraaf met een pistool hebben gedreigd. Voor de rechter was dit al reden genoeg om toestemming te geven tot een ontruiming.