Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaten Hari doen aangifte wegens lekken

26 september 2013, 16.27 uur · Aangepast 16 oktober 2013, 13.31 uur

De advocaten van kickbokser Badr Hari hebben aangifte gedaan wegens het uitlekken van het volledige strafdossier. Dat hebben zij donderdag bekendgemaakt.

Aanleiding voor de aangifte is de uitzending van KRO's Brandpunt van afgelopen zondag en de uitzending van donderdag van Brandpunt Reporter, waarin uitvoerig aandacht wordt besteed aan de zaak-Badr Hari.

Dat de stukken integraal op straat zijn komen te liggen, bemoeilijkt volgens de raadslieden Bénédicte Ficq en Marnix van der Werf de voorbereiding van de strafzaak. De advocaten hekelen het feit dat 'aanzienlijke gedeelten' van het 2800 pagina's tellende dossier in beeld zijn gebracht. De privacy van verschillende mensen die in het dossier voorkomen is ernstig aangetast, vinden zij. 'Niet alleen van Hari en Everink.'

De aangifte is gericht tegen 'vooralsnog niet-bekende' ambtenaren van politie en justitie, die met het lekken hun beroepsgeheim zouden hebben geschonden. 'De KRO heeft het dossier niet van ons gekregen', aldus de advocaten, die in de zaak-Hari eerder aangifte deden wegens lekken door politie en justitie.

Frank Buis/AT5