Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Amsterdam niet meer dé homohoofdstad'

29 juli 2014, 10.54 uur · Aangepast 30 juli 2014, 05.47 uur · Foto: Edwin Butter

Ondanks flinke investeringen is Amsterdam lang niet meer dé homohoofdstad van de wereld. Dat concludeert Amsterdam Marketing.

'Er zijn inmiddels veel meer plekken die een belangrijke positie innemen. Maar feit blijft wel dat Amsterdam dé grondlegger van al die openheid en vrijheid is', zegt een woordvoerder van het marketingbureau in De Telegraaf.

In 2009 investeerde de gemeente nog 1,2 miljoen euro om weer de internationale homohoofdstad te worden, na het toenemende geweld tegen homoseksuelen. Uit een recent politierapport blijkt dat het meeste anti-homogeweld in Amsterdam plaatsvindt.

Toch weet Amsterdam internationaal nog wel de aandacht te trekken. 'Vrijdag krijgen we een delegatie van meer dan twintig journalisten uit landen als Israël, Japan, de VS, Canada en verschillende Europese landen. Die blijven Amsterdam als voorloper zien.'

Afgelopen weekend ging de Gay Pride weer van start. Zaterdag 2 augustus vindt de jaarlijkse Canal Parade plaats. In samenwerking met AVROTROS zendt AT5 de botentocht live uit.