Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Slachtoffer The Sand is Ghanees Kelvin Hackman'

30 september 2014, 22.30 uur · Aangepast 1 oktober 2014, 13.08 uur · Foto: Martin Damen

Het slachtoffer van de schietpartij in discotheek The Sand dit weekend zou de Ghanees Kelvin Hackman zijn.

Volgens Het Parool melden vrienden en bekenden van Hackman dat hij het slachtoffer is. De politie kan de identiteit van het slachtoffer niet bevestigen en toont vanavond een foto van Hackman in het programma Opsporing Verzocht.

Hackman stond ook wel bekend onder de bijnamen Shushu en Nas. Het zou een man van midden dertig zijn die een jaar geleden naar Europa vertrok. Sindsdien woonde hij in Frankrijk en Engeland en reisde regelmatig naar Amsterdam. Ook weet de krant te melden dat Hackman actief was in het criminele circuit en werd zijn leven 'gekenmerkt door snel geld en grote uitgaven'.

Sluiting
In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam een man om het leven bij een schietincident in de club. De politie gaf eerder aan een idee te hebben van de identiteit van het slachtoffer. Naar de schutter, vermoedelijk een man, wordt nog gezocht. Burgemeester Van der Laan besloot na het schietincident de club te sluiten, onder meer omdat er eerder ook al geweldadige incidenten plaatsvonden.

Update 20.54 uur
Inmiddels is in het programma Opsporing Verzocht een foto van het slachtoffer getoond. De politie bevestigd dat het om een Ghanees gaat die momenteel in Parijs verbleef.