Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Geschorste jeugdspelers mogen bij Ajax blijven'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 maart 2015, 18.46 uur

Drie jeugdspelers van Ajax die vorige week door de club werden geschorst na een incident met een agente in burger, mogen bij de club blijven.

Dit meldt Ajax dinsdag. De drie werden vorige week donderdag aangehouden bij de Makro aan de Flinesstraat, nadat kort hiervoor een agente in burger was mishandeld. De agente hield een gekneusde schouder over aan het incident. Vrijdag kwamen alle drie de spelers (18 en 19 jaar) weer vrij, één van de drie is nog verdachte in de zaak

Lees ook: Advocaat aangehouden Ajax-jeugdspeler: 'Hij wilde juist bemiddelen bij de verkeersruzie'

Maatregelen
Ajax neemt wel maatregelen tegen de drie spelers. De A-junior die nog verdachte is in de zaak komt de rest van het seizoen niet meer in actie. Daarbij heeft hij een officiële waarschuwing gekregen en moet hij een boete betalen. Tot slot moet de speler op 'een cursus conflictbeheersing'.

De andere twee spelers zijn een maand geschorst. Alle drie de voetballers trainen komende maand apart, moeten hun excuses aanbieden aan de voltallige spelersgroep en ze zullen door Ajax worden ingezet bij projecten van de Ajax Foundation op scholen.