Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Amsterdamse via satelliettelefoon Nepal: 'Ik hoop dat we niet lang hoeven te blijven'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 april 2015, 20.51 uur

Fons van den Berg (24) en Rosanne van Heeckeren (24), die eerder vandaag uit de bergen van Nepal zijn gered, maken het naar omstandigheden goed. Dat laat Rosanne aan AT5 weten via een satelliettelefoon.

Lees ook: Amsterdams koppel uit Nepalese bergen gehaald

AT5 kreeg Van Heeckeren bij toeval aan de telefoon, toen naar het telefoonnummer van de hulporganisatie werd gebeld. Een mevrouw die opnam gaf desgevraagd de telefoon aan 'iemand uit Amsterdam'.

'We zitten op een vluchtelingenkamp in Dhunche', vertelt Van Heeckeren op de militaire basis waar ze is opgevangen. 'Naar omstandigheden gaat het goed, we hebben hier eten van locals. Het is een heel erg arm vluchtelingenkamp. Ik hoop dat we hier niet lang hoeven te blijven.'

Het gesprek met de Amsterdamse was van korte duur, toen bleek dat de telefoon waar naartoe werd gebeld bijna leeg was. 'Sorry, ik moet nu echt ophangen, want we hebben geen stroom. De batterij van de telefoon is bijna leeg, dus ik moet ophangen.'

abc5media_video_0

Vast in de bergen
Het Amsterdamse koppel zat sinds zaterdag vast in de bergen van Langtang na de verwoestende aardbeving. De twee waren een trektocht door het natuurgebied aan het maken, toen de aardbeving toesloeg. Samen met tientallen andere toeristen kwamen ze vast te zitten in Bamboo Village, een dorpje op zo'n 1600 meter hoogte.

Lees ook: Grote zorgen om Amsterdams koppel dat vastzit in bergen Nepal

Familie en vrienden maakten zich de laatste dagen grote zorgen en vroegen via media en sociale media om hulp, zodat de twee door een helikopter konden worden opgepikt. Volgens een goede vriend van Fons was de situatie levensbedreigend.

abc5media_video_1