Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Politie geeft heftige beelden dodelijke schietpartij De Clercqstraat vrij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 februari 2020, 17.18 uur · Door Koen Bugter

De politie heeft vrijdagmiddag nieuwe beelden vrijgegeven van de dodelijke schietpartij op de De Clercqstraat in de nacht van dinsdag op woensdag.

Bij de schietpartij op de De Clercqstraat kwam de 25-jarige Youssef el Kahtaoui om het leven. Het is nog altijd niet duidelijk of de Zaandammer, die een bekende was van de politie maar geen heel zwaar strafblad had, het daadwerkelijke doelwit was. 

Lees ook:  [Video] Man doodgeschoten op de De Clercqstraat

Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer gericht onder vuur wordt genomen zodra hij voor een verkeerslicht is gestopt en uit zijn auto is gekomen. Daarachter rijdt net een tram voorbij, die ook wordt geraakt.

De schutter loopt daarna terug en vlucht samen met een tweede verdachte op een scooter. Kort daarvoor waren de gewapende mannen naar binnen gegaan bij de intussen gesloten shishalounge (waterpijpcafé) Village op de De Clerqstraat. Ook daar zou zijn geschoten, door een bezoeker, maar de politie doet nog nog onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld.

Rennende man
Op de beelden is ook te zien dat kort voor de fatale schoten op straat een andere man wegrent vanuit de omgeving van de shishalounge. De politie wil graag dat hij zich meldt. De politie denkt dat het een man van Marokkaanse afkomst is, ongeveer 1,75 tot 1,80 meter lang, met een tenger postuur. De politie is verder op zoek naar een aantal specifieke getuigen