Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zeven demonstranten opgepakt bij betoging asielzoekers in Stopera

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 mei 2015, 13.49 uur · Foto: Archief

De politie heeft vrijdagmiddag zeven mensen opgepakt tijdens een demonstratie van asielzoekers en sympathisanten in de Stopera. Een van hen zou een beveiliger hebben geslagen.

De groep uitgeprocedeerde asielzoekers, die al enkele jaren door de stad zwerft, verhuisde gisteren van het zogenoemde Vluchtgebouw in West naar een loods in Noord. Daarbij ontstond ook een protestmars, die eindigde in de Stopera.

Binnen ontstonden enkele opstootjes. Een zou een beveiliger hebben geslagen, een werd aangehouden wegens belediging en de rest zou zich hebben bemoeid met de arrestaties. Een van de arrestanten zit nog vast, de anderen zijn weer vrijgelaten. Ook de man die verdacht wordt van het slaan van de beveiliger is weer op vrije voeten.

De groep verbleef sinds augustus in het Vluchtgebouw. Ze verlaten het pand vrijwillig, na overleg met de eigenaar, omdat het gebouw wordt afgebroken. Een andere groep uitgeprocedeerde asielzoekers verblijft sinds half april in de zogeheten Vluchttoren, een ander kantoorpand in West.

We Are Here heeft op facebook een video van de opstootjes geplaatst:

 

politiegeweld tegen vluchtelingen en supporters

Posted by Wij Zijn Hier on vrijdag 29 mei 2015