Start van hoofdcontent

Stad

nl

Derde opvanglocatie voor asielzoekers komt in Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 september 2015, 21.00 uur

De gemeente gaat net aangekomen asielzoekers opvangen in een leegstaand pand aan de Flierbosdreef in Zuidoost. Het wordt de derde opvanglocatie in de stad.

Dat zei burgemeester Van der Laan in het AT5-programma Het gesprek met de Burgemeester. Hij heeft vandaag met staatssecretaris Dijkhoff overlegd. Er zijn al twee opvanglocaties voor asielzoekers die nog niet in Ter Apel terecht kunnen, namelijk sportcentrum Caland in Osdorp en de Wethouder Verheijhal in Oost.

De derde opvang in Zuidoost is in een leeg pand van de gemeente en die opvang heeft een wat permanenter karakter dan de twee sporthallen, die binnenkort weer leeg moeten zijn. 'We vangen vluchtelingen liever niet op in sporthallen, want Amsterdammers moeten ook kunnen sporten. Dit is even een noodsituatie', zei Van der Laan.

In de opvang in Zuidoost kunnen ongeveer zevenhonderd personen terecht. Waarschijnlijk arriveren de eerste asielzoekers hier morgen. Naar verwachting verblijven mensen ongeveer een week in een tijdelijke opvanglocatie voordat zij terecht kunnen in een asielzoekerscentrum in Nederland.