Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bouw Boerenweteringgarage definitief van start

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 november 2015, 15.01 uur

De bouw van de parkeergarage onder de Boerenwetering gaat definitief van start. Het bestemmingsplan is onherroepelijk in werking getreden en de benodigde vergunning zijn verleend door het stadsdeel.

De bouw van de garage werd afgelopen april opgeschort nadat buurtbewoners, die al langer tegen de komst van de garage protesteerden, bij de Raad van State in het gelijk werden gesteld. Zij droegen aan dat er onvoldoende onderzoek was gedaan naar de gevolgen van de aanleg van de garage voor de grondwaterstand. Het stadsdeel moest hierop duidelijk in kaart brengen of huizen in de buurt van de garage schade kunnen oplopen door de aanleg. Die bezwaren werden vorige maand ongegrond verklaard.

'We gaan beginnen met de bouw van de ondergrondse garage. De garage komt in een van de drukste delen van Amsterdam. Extra parkeerruimte, maar ook extra ruimte op straat zijn hier hard nodig. Met de bouw van de garage bereiken we dit allebei', aldus bestuurder Paul Slettenhaar.

De ondergrondse parkeergarage biedt plaats aan 600 auto's voor bewoners en bezoekers. Na de ingebruikname verdwijnen er circa 300 parkeerplaatsen op straat in de Frans Halsbuurt. De ruimte die hierbij vrijkomt wordt gebruikt voor meer ruimte voor voetgangers, fietsers en groen. De voorbereidende werkzaamheden beginnen op 26 november. Naar verwachting wordt de garage eind 2017 opgeleverd.