Start van hoofdcontent

Stad

nl

PvdA stelt Kamervragen over voetbalgeweld Nieuw Sloten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 februari 2016, 22.42 uur

De PvdA heeft Kamervragen gesteld over de belaging van een scheidsrechter door spelers van voetbalclub Nieuw Sloten.

De partij wil van minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) weten of het Openbaar Ministerie mogelijkheden ziet om de betrokken spelers naar aanleiding van de belaging te vervolgen. Ook wil de partij weten of de KNVB onderzoek doet naar de spelers en hoe dit eventuele onderzoek ervoor staat.

Lees ook: Belaging door spelers Nieuw Sloten heeft 'extra aandacht' van KNVB

Een scheidsrechter werd afgelopen zaterdag door diverse spelers van Nieuw Sloten belaagd. Dit gebeurde tijdens een duel tussen DCG en Nieuw Sloten. De scheidsrechter besloot de wedstrijd een kwartier voor tijd te staken. Aanleiding was een tweede gele kaart, nadat een speler tegen de scheidsrechter tekeer ging. Nieuw Sloten heeft het hele zaterdag 1-team geschorst. Sportwethouder Eric van der Burg zei hierop dat hij vindt dat alleen de betrokken spelers bestraft moeten worden, en niet het hele team.

Voetbalclub Nieuw Sloten kwam eerder in het nieuws nadat spelers van de club betrokken waren bij degewelddadige dood op grensrechter Richard Nieuwenhuizen.