Start van hoofdcontent

Stad

nl

Al ruim vijftig auto's uitgebrand in Noord in 2016

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 september 2016, 22.43 uur

In Noord zijn dit jaar al ruim 50 auto's in brand gestoken en tot nu toe is er nooit een dader gepakt. Al jarenlang vliegen er enkele keren per week auto's, busjes, scooters, caravans en zelfs mobiele toiletten in de brand.

Ook vannacht weer, op de Schemerstraat gingen twee auto's in vlammen op. Ze stonden achter elkaar geparkeerd en zijn vermoedelijk in brand gestoken. Alles op wielen in Noord loopt kans om in brand gestoken te worden. 

Lees ook: Klunzige man met jerrycan mogelijk betrokken bij autobrand in Noord

Eens in de zoveel tijd zijn er vage beelden van iemand die een auto in brand steekt. Opsporing Verzocht en AT5's Bureau 020 hebben al eens aandacht besteed aan de autobranden, ook toen met beelden van een verdachte.

Tips worden nagetrokken, stoeptegels worden meegenomen voor onderzoek maar een patroon is nooit vastgesteld. 'De branden zijn 's altijd nachts', dat was de enige overeenkomst.  De politie moest vorig jaar al een keer erkennen dat het onderzoek ondanks alle tijd en energie niet echt opschiet. Of het bijvoorbeeld om één pyromaan gaat, is bijvoorbeeld nooit vastgesteld.

abc5media_image_6

En ondertussen is wekelijks raak in Noord. Behalve normale auto's zijn klassieke auto's en Canta's ook al meer dan eens doelwit geweest. Tot grote frustratie van de mensen in Noord die dat dan op geheel eigen wijze verwoorden. 'Als ik ze zie dan maak ik ze af'

Mensen met informatie over de brandstichter(s) in Noord kunnen bellen met 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Lees ook: Helikopter ingezet bij jacht op brandstichter na vier autobranden in Noord