Start van hoofdcontent

112

nl

Tweede vermoedelijke schutter vergismoord Djordy Latumahina gearresteerd

27 november 2017, 10.07 uur · Aangepast 6 maart 2018, 17.03 uur

De politie heeft een man gearresteerd die mede verantwoordelijk zou zijn voor de dood van de 31-jarige Djordy Latumahina in Amsterdam.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van het AD. Opsporing Verzocht zond twee weken geleden beelden uit van de verdachte, een van de twee vermoedelijke schutters.

De politie zou informatie over de schutter hebben verkregen door zich voor te doen als leden van een Molukse motorclub, meldt Panorama. De vriendin van de verdachte zou door de verklede rechercheurs zijn klemgereden om haar de stuipen op het lijf te jagen.

Lees ook: 15 tips en namen genoemd over vergismoord Djordy Latumahina

Op de beelden die de politie vorige week liet zien, zijn de drie daders te zien die de Kruisweg oversteken in Hoofddorp. Dat is de plek waar ze met een lekke band strandden, vluchtend vanuit Amsterdam.

In maart werd al een aantal verdachten opgepakt, maar de politie zocht nog altijd naar één van de schutters. Het gaat om een blonde man, hij heeft volgens de recherche ook op Latumahina geschoten. Hij droeg die dag een donkerblauwe jas met capuchon, een lichte spijkerbroek en donkere schoenen met witte zolen.

Vergismoord
Latumahina werd op 8 oktober vorig jaar van dichtbij doodgeschoten in een parkeergarage. Zijn vriendin raakte daarbij ernstig gewond. Achteraf bleek dat de schutters Latumahina aanzagen voor iemand anders.

Lees ook: Doodgeschoten Latumahina (31) was actief in reclamewereld en uitgaansscene

Facebook