Familie Nouri krijgt Hart onder de Riem-prijs van oud-voetballer Khalid Boulahrouz

De organisatie van de Kleurrijke Top 100 overhandigt vanavond een prijs aan de familie van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri. 'Op deze manier willen wij aangeven dat er nog steeds aan hem gedacht wordt.'

De Hart onder de Riem-prijs wordt overhandigd door oud-voetballer Khalid Boulahrouz. De broer van Nouri neemt de prijs uit handen van Boulahrouz in ontvangst.

Abdelhak 'Appie' Nouri zakte op zaterdag 8 juli tijdens de wedstrijd Bremen - Ajax in elkaar met hartritmestoornissen. Hij werd op het veld enige tijd gereanimeerd waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele dagen later werd bekend dat het incident ernstige en blijvende hersenschade heeft veroorzaakt. Hij zal waarschijnlijk de rest van zijn leven aan een bed gekluisterd zijn.

Stichting
Gisteren werd bekend dat de familie van Nouri een stichting voor de voetballer gaat oprichten. Doelstelling is om validen en minder validen met elkaar te laten spelen en sporten. Ook hoopt de familie met de stichting het goede karakter van 'Appie' te benadrukken.

Kleurrijke Top 100
De prijs die vanavond wordt uitgereikt maakt onderdeel uit van de Kleurrijke Top 100. 'Een jaarlijkse ranking van Nederlanders die het verschil maken en die met hun werk, persoonlijkheid en visie een bijdragen leveren aan een inclusievere samenleving', aldus de organisatie. Politicus Sylvana Simons staat dit jaar op 1 in de lijst.