Van Aartsen laat zich niet zien op eerste dag als burgemeester

Jozias van Aartsen is vandaag dan echt begonnen aan zijn tijdelijke klus als waarnemend burgemeester. En dat deed hij in alle stilte, interviewverzoeken werden resoluut afgeslagen en Amsterdammers kregen vandaag geen glimp te zien van de tijdelijke burgervader.

Het is de bedoeling dat Van Aartsen aanblijft tot er een opvolger is gevonden. Zelf wil hij het voor 1 juli rond hebben, zei hij eerder: 'Ik denk dat het heel goed is dat Amsterdam zo snel mogelijk - dat heb ik ook afgesproken met de fractievoorzitters - een voor zes jaar benoemde burgemeester heeft. En het streven van ons allemaal, is om dat vóór 1 juli rond te hebben.'

Lees ook: 'Nieuwe burgemeester vóór de zomer gaat niet lukken'

Dossiers zijn er genoeg voor Van Aartsen: het radicaliseringsdossier, criminaliteit, de drukte in de stad, de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers en ga zo maar door. Veel leeswerk en veel voorstelrondjes, meldt zijn woordvoerder vandaag. Voor direct contact met de media was vandaag geen tijd.

Niet bij AT5, ook niet bij bijvoorbeeld Het Parool of De Telegraaf. Van Aartsen zal donderdag debuteren voor het 'echie', dan komen de leden van de raadscommissie Algemene Zaken bij elkaar. 

Lees ook: Jozias van Aartsen wil vóór 1 juli een benoemde burgemeester