Start van hoofdcontent

112

NL
V

Drie verdachten opgepakt voor liquidatie Reduan Bakkali

31 maart 2018, 17.23 uur · Aangepast 31 maart 2018, 18.24 uur · Foto: Inter Visual Studio / Sam de Joode

De politie heeft drie mannen aangehouden voor de schietpartij op de NDSM-werf in Noord, waarbij de broer van kroongetuige Nabil Bakkali werd doodgeschoten.

Dat bevestigt de politie aan AT5. Het gaat om de vermoedelijke schutter en twee handlangers. De eerste verdachte werd vrijdagavond al opgepakt.

Lees ook: Zware politiebeveiliging rond uitvaart Reduan Bakkali

DNA
Van de vermoedelijke schutter werd DNA aangetroffen. Dat kwam overeen met een DNA-profiel in de databank van de politie. De verdachte, een 41-jarige man, bleek te verblijven in een woning in Hilversum. Hij is door een arrestatieteam opgepakt.

Vannacht is een tweede verdachte aangehouden op de A13 ter hoogte van Rijswijk, eveneens door een arrestatieteam. Het gaat om een 34-jarige man. Vanmorgen is ook een derde verdachte aangehouden op een locatie in het Westland. Dit betreft een 31- jarige man.

Lees ook: Politie: 'Vluchtauto liquidatie Reduan reed rond in Het Gooi'

Automatische wapens
Deze twee handlangers worden verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid aan het dodelijk schietincident. Tijdens het onderzoek zijn tot nu toe meerdere automatische- en handvuurwapens en 'andere relevante goederen' in beslag genomen.

De schietpartij vond afgelopen donderdag rond 8.30 uur plaats. Het slachtoffer, Reduan Bakkali, was directeur van een bedrijf aan de Tt. Melissaweg. Hij werd daar doodgeschoten door iemand die zich voordeed als sollicitant

Lees ook: Doodgeschoten Reduan Bakkali wilde alleen beperkt beveiligd worden

Beelden
In het bedrijf hingen ook bewakingscamera's. Vrijdagochtend werd bekend dat er 'haarscherpe beelden' waren van de schutter. Toch besloot het Openbaar Ministerie die beelden nog niet vrij te geven, waarschijnlijk omdat de recherche dacht al snel verdachten te kunnen oppakken.

Volgens Het Parool heet de vermoedelijke schutter Shurandy S. Hij is in Curaçao geboren en zou volgens bronnen in het criminele milieu gelinkt worden aan een groep Antilliaanse criminelen uit Zuidoost. Toch was hij niet bij de politie bekend voor zware misdrijven.

De aangehouden verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.