Start van hoofdcontent

Stad

nl

Duurzaamheidswethouder Amstelveen: 'Niet vliegen voor óns geen optie'

27 augustus 2018, 16.28 uur

De Amstelveense wethouder Floortje Gordon (Duurzaamheid) is op Twitter in een discussie over haar vliegreis naar IJsland beland. Ze zegt dat niet vliegen 'geen optie' is.

Het anonieme twitteraccount SchipholWatch, wat protesteert tegen uitbreiding van de luchthaven, begon de discussie nadat de D66-wethouder een foto van het strand op IJsland plaatste. Vervolgens verdedigde de wethouder zichzelf door te schrijven dat IJsland een 'heel duurzaam land' is. 

Lees ook: Duizenden klachten over vliegverkeer Schiphol

'Niet duurzamer'
'Daarnaast wordt Amstelveen níet duurzamer als ik m'n gezin zomervakantie ontzeg, maar wél door goed beleid ten aanzien van energiebesparing en duurzame energie in onze woningen, elektrisch vervoer en klimaatadaptatie. Dáárvoor zet ik me in!', schreef Gordon verder.

Volgens Gordon is ze nou eenmaal gedwongen het vliegtuig te nemen. 'Niet vliegen is voor óns geen optie; wij willen dat onze Amerikaanse kinderen een band opbouwen met hun familie in de Verenigde Staten. Ik vind het betuttelend te veronderstellen dat mensen (wij) moéten stoppen met vliegen in verband met het milieu. Reëler is hoge belasting op kerosine en duurzamere vliegtuigen.'

Lees ook: Amstelveense coalitie is rond: VVD, D66 en PvdA trekken de kar

'Vermeend groene partij'
Het account SchipholWatch was niet onder de indruk. 'We constateren dat u als duurzaamheidspoliticus van een vermeend groene partij in Amstelveen naar IJsland vliegt.'

Gordon heeft de persoon achter het account daarna uitgenodigd voor een gesprek in het gemeentehuis.

Aanrader! #IJsland is een heel duurzaam land! Daarnaast wordt #Amstelveen níet duurzamer als ik m'n gezin zomervakantie ontzeg, maar wél door goed beleid tav #energiebesparing en duurzame #energie in onze woningen, elektrisch #vervoer en #klimaatadaptatie. Dáárvoor zet ik me in!

— Floor Gordon (@FloortjeGordon) August 26, 2018

Niet vliegen is voor óns geen optie; wij willen dat onze Amerikaanse kinderen een band opbouwen met hun VS familie. Ik vind t betuttelend te veronderstellen dat mensen (wij) moéten stoppen met vliegen ivm het milieu. Reëler is hoge belasting op kerosine en duurzamere vliegtuigen.

— Floor Gordon (@FloortjeGordon) August 26, 2018