Start van hoofdcontent

112

nl

'Kroongetuige Nabil B. linkt Ridouan Taghi aan zeker 12 liquidaties'

10 januari 2019, 07.17 uur · Aangepast 10 januari 2019, 07.43 uur

Volgens kroongetuige Nabil B. zijn Ridouan Taghi en zijn organisatie verantwoordelijk voor minstens twaalf liquidaties en pogingen daartoe. Een uniek hoog aantal voor een kopstuk uit de Nederlandse onderwereld.

Dat zouden bronnen rond het onderzoek naar Taghi hebben bevestigd aan De Telegraaf. Volgens B. is Taghi onder meer verantwoordelijk voor de moorden op criminelen Samir Erraghib en Ranko Skekic en zou hij ook de vergismoord op Hakim Changachi op zijn geweten hebben. 

Lees ook: 100.000 euro voor gouden tip over Ridouan Taghi, hoogste beloning ooit

Daarnaast heeft B. verklaard over een liquidatie van een man uit Vlissingen die een smokkelnetwerk met corrupte douaniers zou leiden in de Antwerpse haven. De liquidatie vond in 2013 plaats in de Dominicaanse Republiek. Dat is één van de landen waar Taghi zich nu schuil zou houden. 

Lees ook: Mocro Maffia siddert: kroongetuige heeft verklaard over liquidaties

De getuigenissen van B. moeten het OM helpen om Taghi te veroordelen. Volgens justitie vormde hij een crimineel samenwerkingsverband met de Amsterdamse topcriminelen Naoufal F., Gwenette Martha en Richard 'Rico' R. Justitie heeft een beloning van honderdduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de arrestatie van Taghi. 

Lees ook: Ruzie familie kroongetuige en OM over beveiliging

Vlak nadat bekend werd dat B. kroongetuige was geworden in het onderzoek, werd zijn broer vermoord in Amsterdam. Zijn familie en het OM steggelen nu over de vraag of de politie wel genoeg heeft gedaan om de familie van B. te beveiligen. Ondanks alles besloot B. om door te gaan met getuigen tegen Taghi.