Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dries en Dave Roelvink dragen geen horloges meer uit angst voor overvallen

23 februari 2019, 18.58 uur · Aangepast 24 februari 2019, 10.47 uur

Dries Roelvink en zijn oudste zoon Dave hebben een naar eigen zeggen pijnlijk besluit genomen. Ze gaan niet meer met Rolexen om hun pols over straat, omdat zij bang zijn slachtoffer te worden van een gewelddadige overval.

Dit vertelt Dries aan Privé. Aanleiding hiervoor is een reeks overvallen door Rolexrovers, die al maanden actief zijn in de stad. De absolute druppel voor Dries en Dave was de overval op René van Dam, vader van presentatrice Nicolette van Dam, afgelopen woensdag. 

Lees ook: Rolexrovers actief in de stad: acht overvallen in ruime maand

René van Dam werd bij het Hilton Hotel op brute wijze beroofd van zijn horloge en liep daarbij ernstig lichamelijk letsel op. Zo ernstig dat hij gister geopereerd moest worden aan zijn kaak en gebit.

Lees ook: Verdachten opgepakt voor gewelddadige overval vader Nicolette van Dam

Achter slot en grendel
Vader en zoon Roelvink zijn hier erg van geschrokken en voelen zich niet meer veilig. 'Ik ken zeker veertien mensen die de laatste tijd in Zuid zijn beroofd', zegt Dries tegen het blad. 

De twee willen geen onnodig risico lopen en hebben daarom besloten hun Rolexen achter slot en grendel te bewaren. Ze liggen in een kluis van vrienden van de familie. 'Het is een pijnlijk besluit, want ik had mijn horloge van Dave cadeau gekregen, maar het is niet anders.'

Inter Visual Studio