Stad

Ook vriendinnen van DjagaDjaga nu voor de rechter

22 maart 2019, 22.07 uur

Djara W. en Priscilla A., twee 'liefjes' van rapper DjagaDjaga, stonden vandaag terecht voor het witwassen van de verdiensten van de crimineel.

DjagaDjaga, ook bekend als JayJay en Jason L., zit al meer dan twee jaar vast voor zijn rol bij de liquidatie van Abderrahim Belhadj. Hij werd daarnaast al eerder veroordeeld voor een poging tot moord en diefstal met geweld. 

Justitie eist taakstraaffen van 200 en 120 uur voor de vrouwen van 24 en 28 jaar, aldus Het Parool. Niet alleen hun witwaspraktijken werden aangehaald, maar ook het feit dat ze met hun gepronk een 'pervers' effect zouden hebben op de samenleving. 

Lees ook: Rapper JayJay krijgt 14 jaar cel voor medeplegen liquidatie 'Appie' Belhadj

Het geld werd vooral uitgegeven aan Rolexen, feestreisjes en Louis Vuittontassen. De vrouwen claimen dat ze dachten dat het geld uit de rapverdiensten van Jason L. kwamen. Hun schamele zonnebankloontje zou worden aangevuld met stortingen van een zus, of van suikerooms in het buitenland. 

Lees ook: Flink hogere straf voor rapper 'Djaga Djaga': 18 jaar cel

Advocaten Machteld Roethof en Manon Aalmoes ageren tegen de conclusies die worden getrokken door justitie en de rechter. De aanval zou te veel zijn gericht op een gefabriceerd karikatuur: 'De officier wil Priscilla aan de schandpaal nagelen, alléén omdat ze een liefdesrelatie had met een crimineel.' Het beeld van op luxe auto's gevleide instagrammodellen herkennen ze niet.

Roethof en Aalmoes beweren dat de vrouwen geen idee hadden van de herkomst van het geld, en eisen vrijspraak.