Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Armoede en onderwijs: wethouder Moorman vanavond in talkshow Onder Amsterdammers

25 maart 2019, 14.59 uur · Aangepast 25 maart 2019, 15.59 uur · Foto: AT5

In debatcentrum De Balie gaat wethouder Marjolein Moorman vanavond in gesprek over onder meer kansen van kinderen, armoede en onderwijs. Het gesprek, in de serie Onder Amsterdammers, is vanaf 20.00 uur live te zien op AT5.

In Onder Amsterdammers wordt wethouder Moorman bevraagd over de visie achter haar armoede- en onderwijsagenda: van het tegengaan van schulden en armoede bij gezinnen tot het bijbouwen van basisscholen en de discussie over categorale en brede scholen. Want kansengelijkheid gaat over armoede én onderwijs.

In het Amsterdamse onderwijs gaat de komende jaren zichtbaar wat veranderen. Zo wil Moorman dat het aantal scholen dat alleen vmbo, havo en vwo aanbiedt, wordt teruggebracht. Volgens de wethouder is het belangrijk dat de leerlingen van verschillende richtingen elkaar ontmoeten. Hierover gaat ze vanavond in gesprek met Jan van Muilekom, directeur van het Vossius Gymnasium. 

Jongerenpanel
Ook vormen vanavond leerlingen van drie middelbare scholen een jongerenpanel. Zij mogen elk gesprek met Moorman en andere gasten onderbreken als ze vinden dat de stem van leerlingen gehoord moet worden. Ook zal onderzoeker Mirre Stallen van de Hogeschool van Amsterdam het hebben over wat armoede met een kinderbrein doet. 

De Balie presenteert de komende maanden een serie praatprogramma's, met in de hoofdrol de nieuwe wethouders over hun belangrijkste dossiers. Samen met een verscheidenheid aan gasten zullen zij hun doelen voor de aankomende tijd bespreken. Wethouder Rutger Groot WassinkLaurens Ivens en Sharon Dijksma waren eerder te gast.